When celebrating our wedding on a mountain farm in the Sierra Nevada of Southern Spain, we were gifted a wine press. This was the start of our little cider adventure - we went home and pressed apples from the farm into fresh must, got out old glass balloons from the farm attic, and made our first cider. Everyone who tasted it was excited and encouraged us to make more. Of course we had to!

Our cider and apple musts are made from fine traditional varieties, each with its own distinctive flavor and history.

Glød er ein rosésider laga av eple og friske bær frå hagen: bringebær, rips og morell. Den har ein aldeles nydeleg raudfarge, og vi håpar at den vil gi glød og glede til mange. Glød er eitt av fire ord som er viktige for oss i livet på garden: fryd, glød, håp og mot. Du finn dei på toppen av korka.

Aroma: Scent of roses and red berries.

Taste: Fruity, dry and full-bodied with hints of currant, raspberry and morel. Balanced with good length.

Color: Golden red.

Sweetness and strength: Semi-dry. 7% vol.

Passar til: Aperitiff, tapas, ost, grillmat, spekeskinke, sjømat, ostekake.

Skarbø Sider Glød you can get in the farm shop and at Vinmonopolet.

*Spesialitet-merket for unik smak, eit merke for utvald lokalmat, tildelt av Stiftelsen Norsk Mat, 2024

*Gullmedalje, CiderWorld (Frankfurt, Tyskland), 2024

*95 poeng, Terningkast 6, VG-test av norsk handverkssider, 2024

*Gullmedalje, Norges Beste Drikke, 2024

*Gullmedalje, Nordic International Cider Awards, 2023

*89 poeng, Terningkast 5, VG-test av norsk handverkssider, 2023

*Silver medal, Nordic International Cider Awards, 2022

Arvegull er ein hyllest til den rike plantearven vår. Laga av fersk frukt frå ærverdige tre av fine tradisjonssortar. Frå og med 2023-årgangen, er Arvegull økologisk.

Aroma: Fruktig og fersk aroma av modne eple og epleblomst, hint av honning, kamfer, nøtt og urt.

Smak: Krema, litt krydra og fast, friskt preg av eple, innslag av epleblomst, litt honning og urt.

Color: Golden.

Sweetness and strength: Semi-dry. 7% vol.

Passar til: Aperitiff, ost, sjømat, svin, grønsaker, jordbær og is.

Skarbø Sider Arvegull får du i the farm shop og i Vinmonopolet sitt basisutval. 

*Sølvmedalje, CiderWorld (Frankfurt, Tyskland), 2024

*96 poeng, Terningkast 6, VG-test av norsk sider, 2023

*Bronsemedalje, Nordic International Cider Awards, 2022.

*96 poeng, Terningkast 6, VG-test av norsk sider, 2022

*Sølvmedalje, Norge Beste Eplemost, Sider og Fruktvin 2020

 

Gravenstein is a variety that was bred in Denmark in the 18th century. The apples are large, tasty and juicy. Nowadays, red Gravenstein is the most common, but older growers insist that the yellow variety is the best. We use both in our Gravenstein cider.

Aroma: Scent of peach and sun-ripened apple. 

Taste: Full-bodied and fresh flavors of peaches and plums with hints of citrus. Pearly and with good length. 

Color: Light golden.  

Sweetness and strength: Sweet. 7% vol.  

Passar til: Sushi, krydra kjøtrettar, bær, kaker, aperitiff, tapas.

You can find the Gravenstein cider in the farm shop and at Vinmonopolet.

*Gullmedalje, Norges Beste Drikke, 2024

*Sølvmedalje, Nordic International Cider Awards, 2023

*Sølvmedalje, Norges Beste Drikke, 2023

*Silver medal, Nordic International Cider Awards, 2022

*95 points, VG test of Norwegian pages, 2022

*Gold Medal, Norway's Best Apple Juice, Cider and Fruit Wine 2021

Prins er ein norsk sort opprinneleg frå Hardanger som har vore kjær i bygda vår lenge. Han finst både som gule og raude eple, og dei er små og vakre, og friske og søte i smaken. Då Kristine var lita sprang ho og syskena gjerne ned til eplehagen før skulebussen kom, for å ta med nokre prinsareple i sekken.

Aroma: Rich aroma of flowers and citrus, with hints of honey. 

Taste: Fresh apple flavors with hints of walnut and herbs. Elegant, sparkling and good length. 

Color: Light golden.

Sweetness and strength: Semi-dry. 7% vol.

Pair with: Aperitif, tapas, cheese, cured ham, seafood.

Skarbø Sider Prins får du i the farm shop and at Vinmonopolet

*95 poeng, Terningkast 6, VG-test av norsk handverkssider, 2024

*Sølvmedalje, Norges Beste Drikke, 2024

*90 poeng, Terningkast 5, VG-test av norsk handverkssider, 2023

*86 points, VG test, Crafts pages, 2022

*Silver medal, Norway's Best Apple Juice, Cider and Fruit Wine 2021

*85 points, VG test, Handwerkssider, 2020

 

Stranda er ein ny «limited edition»-sider laga for Strandarar og Strandassadørar – folk som er glade i Stranda og all den gode maten som vert skapt i bygdene her inne. Stranda har minimalt med restsødme, og samstundes har lang modning gitt ein fin fylde og avrunding i smaken. 

Aroma: Duft av karamellisert eple med hint av vanilje, stikkelsbær og kvite blomar.

Smak: Delikat smak av eple med hint av sitrus, pære, rabarbra, lynghonning. 

Munnkjensle: Krema, perlande og tørr, ligg godt i munnen. Lett sødme i avslutninga.

Farge: Lys strågul.

Søtleik og styrke: Tørr. 8% vol.

Passar til: Aperitiff, spekemat, ost, laks, pizza

Skarbø Sider Stranda finn du eksklusivt i gardsbutikken på Skarbø.

*Gullmedalje, Norges Beste Drikke, 2024

 

 

Fryd er vår andre nye «limited edition»-sider, og den kjem i flasker på 37,5cl. Sideren er frisk, sødmefylt og sprudlande, og laga for å spre glede på små og store feiringar i livet. 

Aroma: Duft av blomar og honning.

Smak: Ferskt eple med innslag av aprikos og honning. Forfriskande i anslaget, fløyelsmjuk og rund avslutning.

Color: Light golden.

Søtleik og styrke: Ein av våre søtaste. 8% vol.

Passar til: Ost, dessert, eller berre å nyte eit lite glas.

Skarbø Sider Fryd finn du eksklusivt i gardsbutikken på Skarbø og på eit knippe serveringsstader.

 

 

Petrine is a rare and tasty variety bred in the neighboring village of Norddal in the 19th century by the priest's daughter Helene Petrine Hvidt. We only know of two surviving trees, and this is a heritage we want to preserve. Our Petrine tree sits at the top of Storåkeren below the farmstead, and you can find it on the bottle labels. 

Aroma: Floral, med preg av eple, hint av honning, karamell og høy. 

Smak: Frisk smak med preg av eple og sitrus. Fin balanse mellom syre og sødme, perlande og krema munnkjensle.

Color: Brilliant, straw yellow.

Søtleik og styrke: Tørr. 5,5% vol.

Passar til: Aperitiff, lam, spekemat.

You can find Skarbø Sider Petrine exclusively in the farm shop og den kan nytast på Petrine's Guesthouse. Dette er ein «limited edition»- sider, og frå 2023-årgangen har vi tappa eit lite parti. Nytt av året er at Petrine har fått økologisk godkjenning frå Debio.

*89 points, VG test of Craft Cider 2021

*Bronze Medal, Norway's Best Apple Juice, Cider and Fruit Wine 2020

*Silver medal, Norway's Best Apple Juice, Cider and Fruit Wine 2019

 

Originally from Canada, the Summerred variety has deliciously tart and flavorful apples. They have a nice russet color on the skin, and a crisp and juicy flesh. 

Aroma: Scent of flowers and apple. 

Taste: Fresh, tart and dry with a nice, light bitterness on the finish. Hints of fresh apple and citrus. Sparkling and good length.

Color: Light golden.  

Sweetness and strength: Dry. 8% vol.

Pair with: Fish, seafood, cured meats, cheese, light meat dishes.

Skarbø Sider Summerred er vi no heilt tomme for…

Bottle craft artisan cider Discovery Skarbø Gard Farm Norway

Discovery is a native English, sweet-tasting variety. The juicy, aromatic apples provide a flavorful and fresh cider.

Color: Golden.

Smell: Aromatic with hints of licorice and herbs.

Taste: Full-bodied and balanced taste of apple with notes of licorice, vanilla, rose, herbs.  

Sweetness and strength: Semi-dry. 7% vol.

Pair with: Aperitif, cheese, lamb.

The Skarbø Sider Discovery is now completely sold out. Maybe there will be a new one next year? 

*88 points, Page test, Norwegian Wine Clubs Association 2021

*Silver medal, Norway's Best Apple Juice, Cider and Fruit Wine 2020

 

Pear is a cider of pears from old, beautiful trees in Stranda's sunny and secret gardens.

Color: Straw yellow.

Aroma: Floral, with hints of pear and hints of tropical fruit.

Taste: A fresh, clean and light cider with a distinct pear flavor. Dry and sparkling.

Sweetness and strength: Dry. 6% vol.

Pair with: Aperitif, cheese, cured meats, light dishes.

Skarbø Sider Pærle is now empty, but next fall there will be a new one - for sure!

Eplemosten vår inneheld berre hundre prosent eple og er heilt alkoholfri. Vi pressar most av ulike sortar, slik at alle kan finne sin favoritt. Mosten er fin å servere til gode måltid og ein herleg tørstedrikk. Prøv også gjerne eplegløgg – varm mosten saman med ei kanelstang, eit stykke stjerneanis og kanskje ei skei honning, og nyt i vinterkvelden.

Hausten 2024 laga vi most av eplesortane Raud Aroma, Rosette, Discovery, Filippa, og til slutt pressa vi Bramley’s Seedling saman med Rubinstep og andre gode eple til ein most vi kallar Bramley’s Blend. Du kan velje mellom store og små flasker.

*Skarbø Eplemost Bramley’s Blend fekk Gullmedalje i Norges Beste Drikke 2024

*Skarbø Eplemost Filippa fekk Sølvmedalje i Norges Beste Drikke 2024

*Skarbø Eplemost Raud Aroma fekk Bronsemedalje i Norges Beste Drikke 2024

*Skarbø Eplemost Filippa fekk Sølvmedalje i Norges Beste Drikke 2023

*Skarbø Eplemost Gravenstein fekk Sølvmedalje i Norges Beste Drikke 2023

Artisan cider making

These traditional apple varieties are very well suited to cider making - the must is extra fresh and flavorful, and the cider is full-bodied and full of character. The variety leaves its mark on the finished product, making each cider unique.

After harvesting on the slopes, we take the apples straight to the farm's cider mill, where they are crushed and pressed into fresh must. For those who can't wait, we bottle some of the delicious juice right away. This must can be enjoyed as a fresh, non-alcoholic alternative all year round. The rest is carefully filled into balloons and tanks and given plenty of time to mature, allowing the aroma and flavor to develop. Our cider is completely free of sulphites or other additives and is a purely natural product. Even the yeast comes from the apple orchard.

Serving tips

For the best flavor experience, cider should be served slightly chilled, around 6-8°C. Until you are ready to serve it, it is best to keep the bottles cool and horizontal so that the fine bubbles do not disappear through the natural cork.

Sider av alle sortane er ypparleg som aperitiff. Det aller beste fylgjet til sideren er ost, gjerne i kombinasjon med spekemat. Sider kan også serverast til mange typar mat. Dei tørrare sidrane passar fint til sjømat så vel som kjøtrettar og søtare sider er særs godt til dessert og kaker. Mange meiner sider er det beste alternativet til julematen, og sider gir også ei fin og perlande friskheit til rettar som sushi og pizza. Prøv deg fram og finn dine favorittkombinasjonar!

Cider for Restaurants

Do you have a hospitality venue and want to try our cider on your menu? Then all you have to do is kontakt. Du bestiller direkte hjå oss over epost eller telefon, og vi distribuerer på Sunnmøre med bud og over heile landet gjennom TINE.

Vi støttar opp om ein sunn og berekraftig drikkekultur, der god drikke er ein del av gode matopplevingar. Bruk av alkohol kan gje ulike skadeverknader, og meir informasjon kan finnast hjå Helsenorge.